Sayfalar

09 Şubat 2011

Gençlerimiz Tarihini Bilmiyor!

Kırklareli Belediyesi’nin düzenlediği söyleşi programına katılan T.Ü. Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Sandalcı, gençlerin tarihlerini bilmediğini söyledi.




Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından Kırklareli’nin 88. Kurtuluş Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “2. Kurtuluş Şenlikleri ve Ata’ya Saygı Haftası” etkinlikleri kapsamında bir söyleşi programı düzenlendi. Düzenlenen programa; Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ünal Başkur ile vatandaşlar katıldı.

11 Kasım 2010 Perşembe günü saat 14.00’te Kardeş Şehirler Dostluk Evi’nde düzenlenen “Kırklareli’nin Kurtuluşu” konulu söyleşiye konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Nazif Karaçam ve T.Ü. Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Sandalcı katıldı.

Araştırmacı-Yazar Karaçam söyleşide Kırklareli’nin Yunan işgalinden kurtuluşu ile ilgili bilgiler aktardı. Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos Zaferi’ni kazanmasının ardından Yunan Orduları’nın bozguna uğrayarak kaçtıklarını bunun üzerine; İngiltere, Fransa ve İtalya’dan oluşan ülkelerin anlaşma istediğini belirtti. Mudanya’da imzalanan anlaşma gereğince Kırklareli’nin 10 Kasım 1922 tarihinde Türklere iade edildiğini belirtti.

Gençlerimizin tarihini bilmediğini belirten T.Ü. Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sema Sandalcı, çizgi film kültürü ile yozlaştırılarak umursamaz bir hale geldiklerini ifade etti. Traklar ile ilgili bilgiler veren Sandalcı, Trakya insanın savaşçı olduğunu ve ihaneti asla affetmeyen bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Kaynak : * Kırklareli Haber Gazetesi

Hiç yorum yok: